utorok 4. septembra 2012

Ako leto uškodilo nášmu telu?

Leto sa nám už pomaly skončilo, ale možno sa môžme tešiť aj na to BABIE LETO, dúfajme. Leto neodmysliteľne každému z nás chýba : slnko, piesok, pláž, kúpaliská ... ♥
Avšak ani si neuvedomujeme, že aj leto nechalo na našom tele negatívne následky. A aké sú to?

1. VYŠŤAVENÁ POKOŽKA 
Opaľovanie, slnenie sa, kúpanie a zvýšené potenie sú všetko javy, ktoré dosť ovplyvňujú stav našej pokožky a celého tela. Pokožka sa vysúša oveľa viac ako v inom ročnom období a pokiaľ ste hydratáciu nedodržiavali 100%-ne, tak teraz to treba napraviť. Pokožku krémujte, mastite či olejujte. Najprv použite telový peeling kvôli odstráneniu odumretých buniek a to nie len na tvári, ale aj na celom tele. 

2. PIGMENTOVÉ ŠKVRNY
Pokožku mnohých žien "zdobí" po lete nie len opálenie, ale aj pigmentové škvrny.Jedným z ich spúšťačov je nadmerné slnenie na priamom slnku, ktoré vytiahne melanín na povrch pleti. Niekedy stačí počkať pár mesiacov a pigmentové škvrny samé od seba zmiznú, v iných prípadoch sa odporúča užívať vitamín B, výluh z petržlenovej vňate alebo citrónová šťava. Pigment stiahnú a škvrnu vybielia. Samozrejme, na trhu môžme nájsť aj mnoho krémov proti pigmentovým škvrnám.

3.VYSUŠENÉ VLASY
Tak tento problém trápi takmer každú z nás, veď chlór v bazénoch robí svoje. Štruktúra vlasov je pomerne narušená, keďže sú po pokožke druhou najvysilenejšou časťou tela. 
Zábaly, masky, kúry sú bonusom, ktorý im vráti stratenú hydratáciu. 
Nejaké moje typy nájdete aj TU alebo TU.

4.ŠKAREDÉ PäTY
Po lete si treba posvietiť aj na svoje chodidlá. Ak ste sa o svoje chodidlá nestarali, môžu byť vysušené, prípadne popraskané. Doprajte si poriadnu pedikúru, chodidlá si poriadne nakrémujte, hlavne na noc.

Zanechalo aj na vás leto nejaké negatívne následky? Ak áno, odstránili ste ich už?
Prajem ešte pekný zvyšok dňa ;-))








2 komentáre:

  1. U mě je to rozhodně vysušená pokožka a pleť :/ :)

    musliwithmilk.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na mně se naštěstí nijak nepodepsalo, jenom mám zas o pár cm delší vlasy :-)

    Paris-London Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť