sobota 20. októbra 2012

Dream perfumes, not only in the autumn

Ahojte holky!
V minulom poste sme si spomínali, aké kozmetické vecičky sú v tomto chladnom jesennom období nevyhnutné a nemali by nám v kozmetickej výbave chýbať. Dnes sa budeme baviť o parfémoch, keďže s príchodom ďalšieho ročného obdobia mnohé z nás striedajú aj parfémy.Najväčší výber rôznych parfémoch svetových značiek nájdete na parfums.sk, takže "clik" ;) Letné, svieže a kvetinové vône sa dávajú bokom a popredné miesto zaberajú ťažšie, korenisté a silné. Je to aj váš prípad? Alebo si aj v jeseni radi doprajete sem-tam "letnú" vôňu ako ja? Priznám sa, že ja osobne mám rada aj v jeseni vôňu nejakého sviežeho letného parfému. Veď prečo si nepripomenúť leto a nezlepšiť si sychravý chladný deň? Dnes vám ukážem moje 3 TOP najobľúbenejšie parfémy v poslednom období. Tak, ktoré sú to?

1.) Tak,jednoznačne u mňa vedie parfém od Marca Jacobsa -Daisy eau so fresh.. Legendárna Daisy, no kto ju nepozná? :) Tento parfém som mala možnosť vyskúšať prvýkrát na trajekte cestou z Anglicka vlani a úplne ma dostal, celý. Vzhľad flakónu je neskutočne krásny, božský ♥ Hlavne tá vrchná časť zložená z rozkošných kvetín dodáva celému parfému romantický vzhľad. Ľahko sa s ňou manipuluje, takže v praxi to nie je žiaden problém. Táto vôňa je skôr typická letná, keďže jej zloženie tvorí okrem mnohého aj napríklad malina, hruška, zelené tóny, slivka, ruža, pižmo. Čiže tento parfém môžme zaradiť ku kvetinovo-ovocným, ktoré odrážajú provokatívny vzhľad správne navoňanej ženy a la Marc Jacobs. Po prvom strieknutí máte pocit akokeby ste sa nachádzali v rozkvitnutej záhrade plnej kvetov, ktorá vo vás zanecháva pocit sviežosti a pozitívnosti. Ideálna nie len na leto,skôr celoročná, hodiaca sa ku temperamentu každej ženy. Tak prečo ju neskúsiť? Určite neoľutujete. ;)
Parfém nájdete vo viacerých variantoch a veľkostiach. Konkrétne za tento v 125 ml balení,ktoré vám naozaj vydrží dosť dlho, zaplatíte na rôznych e-shopoch rôzne, cena sa pohybuje okolo cca 55-65€.

2.) Druhou topkou u mňa v tomto období je taktiež kvetinová vôňa Bright Crystal od Versaceho. Neviem prečo, ale kvetinové vône používam na jeseň oveľa častejšie ako v lete.Možno je to tým, že u mňa evokujú leto, ktoré nadovšetko zbožňujem. Ale späť k téme. Tento parfém patrí vo všeobecnosti k jedným z najobľúbenejším z kolekcie od Versaceho. Čo sa týka vzhľadu, ten je decentný a spoločenský. Priehľadný materiál, navrchu ako keby "kryštál" vás zaujme na prvý pohľad . Vôňa je celkovo veľmi jemná a nežná, a to aj napriek tomu, že je zložená z pižma, granátového jablka a ľadového akordu. Pripomína dlhé letné romantické večery spojené s veselosťou a ľahkosťou. Je ideálny aj na romantické večery, keďže pôsobí veľmi žensky a zmyselne.Výdrž vône a jej intenzita sú na vysokej úrovni, tak isto veľmi pozitívne na mňa pôsobí aj jej vzhľad.
Táto verzia je o trošku menšia, ide o 90 ml balenie a približná cena je okolo 40€.

3.) Tak a do tretice si dáme už jesennú klasiku- korenistá, silná vôňa, ktorá vám pripomína jesenné opadávanie lístia a nakoniec aj zimné vločky, je u mňa parfém Inspiration od Lacoste. Ide už o "ťažší" parfém, ktorý má klasický vzhľad, pričom samotné sfarbenie parfému sa nám zdá do svetlomodra. Jeho jadro tvorí korenie, jazmín,konvalinka a santálové drevo. Inspiration v sebe stelesňuje voľnosť, ktorá je typická pre značku Lacoste. Táto vôňa sa hodí najmä veľmi temperamentným, energickým ženám, ktoré vedia čo chcú a svojrázne si idú za svojím cieľom. Ide hlavne o schopnosť vynikať v dave. A to s týmto parfémom, jednoznačne, budete! Ja osobne korenisté parfémy nemám príliš rada, ale Inspiration od Lacoste som si hneď zamilovala. Veď prečo sa raz za čas nepoddať jesennej melanchólii? Výdrž a intenzita vône je výborná, tak isto ako skvelé balenie.
Zakúpite najčastejšie v 75 ml balení za cenu okolo 50€ +- .

Tak čo, aké sú vaše obľúbené vône, resp poznáte niektorú z uvedených?
Prajem ešte pekný zvyšok dňa! ;)





2 komentáre:

  1. moj oblubeny je asi salvatore feragamo attimo :))

    a ešte ta chcem pozvat na moju prvú giveaway :)
    http://monicainwonderland13.blogspot.sk/2012/10/1giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť