nedeľa 5. augusta 2012

Základné pravidlá letného make-upu

Letné horúčavy a make-up? Pre mnohých nepredstaviteľné, pre iné nutnosť. Pri nanášaní letného make-upu by sme nemali zabúdať na viacero kritérii. 


UV OCHRANA :
UV ochrana je v lete už rarita, nutnosť. Či už ide o make-up, krémy na opaľovanie alebo balzamy na pery. Ak si chceme o 10 rokov gratulovať ku krásne pleti, náš make-up, či už letný alebo zimný, by mal obsahovať UV faktor na ochranu pleti, pričom v lete o trošku vyšší. 
HYDRATÁCIA:
Letné horúčavy majú v lete na svedomí aj vysúšanie pokožky. Proti nechcenej strate vlhkosti z pleti by sme mali dbať nato, aby nás make-up bol čo najviac hydratačný. Pri skúšaní produktov sa nesleduje len farba alebo krytie, ale aj schopnosť hydratovať.
TÓNOVANIE:
Od make-upu očakávame každá z nás 100%-né prekrytie drobných nedokonalostí, či už v lete alebo v zime. V lete by sme si mali dávať pozor na hrubú vrstvu líčidiel, ktoré nemusia zniesť vysokú teplotu. Lepšou voľbou sú tónovacie produkty. Tie poskytujú krytie+hydratáciu+majú jemnejšiu formu ako make-upy. Jediným negatívom je, že pleť sa môže po tónovacom kréme dosť lesknúť, takže ju bude treba prepúdrovať transparentným púdrom. Mastné tiene alebo lícenky by sme mali nahradiť púdrovými, ktoré lepšie sajú pot a predchádzajú tak lesku na pleti.
VODEODOLNOSŤ:
Pokiaľ chcete mať istotu, že Váš make-up zostane na mieste po celý deň aj na kúpalisku alebo pri vode, stavte na vodeodolné produkty. Či už ide o maskaru, tiene alebo make-upy.
VHODNÉ FARBY:
Odtiene a farby tieňov, lakov na nechty, líceniek sa počas roka menia. V zime by mali jednoznačne prevažovať krémové lícenky s červeným/ružovým/marhuľovým podtónom. V lete by sa mali  dostať na výslnie bronzery. Tie dokonale podčiarknu a zvýraznia opálenie Vašej pleti. 


Spĺňate niektoré z kritérii? :) Používate v lete častejšie make-up alebo tónovací krém? A aký máte názor na vodeodolné produkty?
Nezabúdajte na GIVEAWAY, v stredu vyhlásime víťazov. Prajem ešte peknú nedeľu :))






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára