štvrtok 31. mája 2012

Odličovacie prípravky - Part I.

Dnešnou témou sú odličovacie prípravky, keďže odličovanie samotné  je veľmi dôležitou súčasťou pred/po líčení. Odličovať by sme sa mali min. 2 krát denne - ráno a večer. Mnohé z nás hlavne večerné odličovanie nedodržiavajú, a preto sa nečudujme, ak sa na tvári vyhodia čierny pupienky, červené cievky a mnohé ďalšie nedokonalosti pleti, ktoré môžu byť spôsobené neodličovaním. Tým pádom, pleť zanechávame oťaženú oveľa dlhšie, ako je potrebné. 
Ranné odličovanie je tou ľahšou časťou, keďže po večernom odlíčení na pleti nie sú zvyšky make-up a podobných vecí, takže stačí malá vrstva odličovacieho mlieka/vody a pleť je čistá. Už len naniesť denný krém (podľa typu pleti ) a je to ! :)
Večerné odličovanie je trošku komplikovanejšie, keďže na večer si zvyčajne dávame viac make-upu, namaľujeme si peknú linku, vytieňujeme oči, nanesieme líčka a mnoho ďalších vecí, takže naša tvár je po viac ako 10-tich hodinách ako vybuchujúca "chemická továreň ", takže správne odlíčenie je namieste. 
Spravidla sa najprv odličujú oči. Mihalnice odličujeme pri zatvorenom viečku zdola hore minimálne 4-mi ťahmi. Ak máme odlíčené mihalnice, pokračujeme viečkom. Mihalnice a viečko odličujeme špeciálnymi očnými odličovačmi. 

Ja používam 2 : naľavo 2-fázový odličovač očného make-upu od Alverde a napravo Odličovač vodeolného očného make-upu od Baley. Obidve obsahujú aj jojobový olej, ktorý by mohol niekomu prekážať, naopak podľa mňa nevysušuje pokožku a zanecháva ju vláčnu. Odličovač od Alverde je určený pre citlivú pleť a obsahuje mandľové a avokádové extrakty, zatiaľ čo odličovač od Baley je možné použiť aj na odlíčenie dlhotrvajúceho rúžu na pery a vodeodolného make-upu, čo oceníme hlavne v lete na kúpaliskách a pri mori. Avšak pred odličovaním musíme dôkladne pretrepať ! U mňa za svoju cenu jednoznačne vynikajúca investícia. 

Alverde 2-fázový odličovač očného make-upu : Dm drogéria 1,99€
Balea odličovač vodeolného očného make-upu : Dm drogéria 1,79€ (nie som si istá, kupovala som si ho už dávno :D )

Máte aj vy skúsenosti s nejakými odličovačmi očí? Ak áno, s akými? 
Toľko o odličovaní očí, už o chvíľu odličovanie celej tváre :))



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára